• SUPERKEM d.o.o., prodaja barv, avtolakov, ometov, fasad, mešanje barv za dom, vozila in industrijo

 • Mešalnica barv, avtolakov, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešanje barv

 • Velik izbor različnih barv, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešalnica barv

 • Izdelki za dekoracijo CAPAROL - mešalnica barv

ZANIMIVOSTI pogosta vprašanja Stanovanje želim prepleskati sam
Stanovanje želim prebarvati sam - pleskanje notranjih stenVprašanje:

Zaradi pomanjkanja denarja sem se odločil stanovanje prepleskati sam. Zanima me, kako naj se ga lotim in na kaj moram biti pri pleskanju pozoren.


Odgovor:

Pleskanje je enostavnejše in ga lahko opravimo sami, vendar pa moramo biti pozorni na kar nekaj stvari. Najprej moramo zaščititi tla (pokrivni papir, folije,..), okna, vrata (lepilni trakovi,…), če je možno ostraniti pohištvo ali ga zaščiti (folija).

Nato pripravimo podlago, katera mora biti čista, brez slabo vezanih delcev – kompaktna. S starih površin moramo odstraniti prah, madeže oz. morebitno plesen.

Nato podlago premažemo z impregnacijo, da ima podlaga boljši oprijem in je enakomerno vpojna. Impregnacijo nanašamo z valjčkom ali čopičem. Po potrebi nato podlago zgladimo s kiti, katere ločimo glede na debelino kitanja. Lahko uporabimo izravnalno maso v prahu oz. že pripravljeno. Nanašamo jo z gladilko in pleskarsko lopatico. Po tem ko se kit posuši ga obrusimo, da je površina ravna in gladka.

Za barvanje podlage uporabimo okolju prijazne barve na vodni osnovi. Glede na izbrani prostor upoštevamo tudi kakovost in pokrivnost barve. Tako lahko npr. za kopalnico uporabimo barvo z dodatkom proti glivicam in plesni. Paziti je potrebno predvsem, če se odločimo za barvno močnejše odtenke, da je priporočljivo podlago predhodno prebarvati z impregnacijo, da je podlaga enakomerno vpojna (preprečuje nastajanje lis na podlagi). Barvo si lahko mešate sami v razne odtenke (pastelne), lahko pa si pri nas v trgovini izberete barvni ton iz barvnih kart (ponujamo vam več 1000 barvnih odtenkov od proizvajalcev Jub, Helios, Caparol, Röfix) in vam barvo mešamo v želenem odtenku v naši mešalnici barv. Barve nanašamo lahko z čopičem, valjčkom ali brizganjem.Dodaj to stran k tvojm priljubljenim "Social Bookmarking" internetnim stranem

Zanimivosti - Pogosta vprašanja

Certifikat finančne zanesljivosti

Certifikat finančne zanesljvosti za podjetje SUPERKEM d.o.o.

Pokličite nas

 • maloprodaja
 • 02/420 00 88
 • veleprodaja
 • 02/420 00 89

  Delovni čas

  TRGOVINA
  od ponedeljka do petka 7.00 do 17.00
  sobota 7.30 do 12.00

  Več ...

  Naše slike na Flickr-ju

  www.flickr.com
  superkemsi's items Poglej si
  superkem-ove slike

  superkem.si na Facebook-u

  Iskanje

  Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.

  EU Cookie Directive Module Information