• SUPERKEM d.o.o., prodaja barv, avtolakov, ometov, fasad, mešanje barv za dom, vozila in industrijo

 • Mešalnica barv, avtolakov, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešanje barv

 • Velik izbor različnih barv, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešalnica barv

 • Izdelki za dekoracijo CAPAROL - mešalnica barv

Zaščita lesa - zastarana barva na lesenih vratih potrebna nujne prenoveLes je zelo priljubljen gradbeni material, zato ni čudno da se ga zelo pogosto uporablja tako v notranjih prostorih, kot tudi zunaj. Pri tem je les lahko uporaben za konstrukcijske namene, kot tudi za obdelavo površin. Glede na to, kje je les uporabljen, predvsem ali je les uporabljen v notranjih prostorih ali zunaj, je potrebno izbrati ustrezno zaščito tega lesa. Le tako lahko les ostane dolgo lep in ohrani svoje lastnosti glede trpežnosti in nosilnosti.

Les ki je uporabljen v notranjih prostorih, ni izpostavljen ekstremnim vremenskim razmeram in sončnemu UV sevanju. Zato se od zaščitnih sredstev za takšen les ne pričakuje vrhunske zaščite, ker ta ni potrebna. Od zaščitnih sredstev za zaščito lesa v notranjih prostorih pričakujemo v prvi meri, da so prijazni do ljudi. Torej, ta zaščitna sredstva ne smejo biti strupena in v okolje ne smejo oddajati hlapov, ki bi lahko škodovali zdravju ljudi.


Les ki je uporabljen v zunanjih prostorih, je pa izpostavljen vremenskim vplivom. Tako se od zaščitnega sredstva za les, ki je uporabljen zunaj pričakuje, da bo učinkovito ščitil les pred UV sevanjem. Takšni zaščitni premazi vsebujejo sredstva, ki zmanjšujejo škodljive učinke UV sevanja na les, to je da bi les izgubljal barvo in postajal vedno bolj svetel in siv. Strupenost in škodljivost teh zaščitnih sredstev ni med prvimi prioritetami, saj izbiramo predvsem sredstva, ki so najbolj učinkovita. Seveda iščemo v tem segmentu zaščitnih premazov tudi takšna, ki so okolju in nam čim bolj prijazna.


Na najbolj težko dostopnih mestih, ko je na prime strešni opaž, je priporočljivo uporabiti najbolj kakovostna in tako najverjetneje tudi najdražja zaščitna sredstva. Takšna bodo svojo nalogo najbolje in najdlje uspešno opravljala. Pomisliti je namreč potrebno na to, da je samo delo in postavitev odra, da je možno takšen les sploh doseči, zelo drago proti strošku samega sredstva za zaščito lesa. Tako je s kakovostnimi sredstvi potrebno premaz obnoviti le vsakih 15 let, z manj kakovostnimi pa vsakih 5 do 10 let. Tako je razločno vidno, da se vložek v dražja zaščitna sredstva izplača.


Zaščitna sredstva ločimo tudi po njihovi sposobnosti kako pokrijejo les. Tako ločimo barve, lake in lazure za les. Barve za les so zaščitni premazi ki strukturo lesa popolnoma prekrijejo. V kolikor je les dobro prebarvan, se po videzu več ne da prepoznati iz kakšnega lesa je prebarvana površina. Lazure za les so pa zaščitni premazi za les, ki strukturo lesa pustijo vidno, oziroma vsaj deloma vidno. Lazure lesno površino le obarvajo. Variacija lazure je lak lazura. To je lazura, kateri je primešan lak. Tako kot vsaka lazura, lak lazura les tonira, lesna struktura pa pri tem še vedno ostane vidna. Zaradi vsebnosti laka, je nanos lak lazure debelejši kot je ta pri lazuri. Lak lazure običajno uporabljamo za zaključni zaščitni premaz za les, predvsem kot zaključni sloj pri lesu premazanem z lazuro in se ta nahaja zunaj. Lak je pokrivno zaščitno sredstvo, ki je ponavadi brezbarvno in v debelem sloju prekrije lesno površino. Lak se ponavadi uporablja za les v notranjosti, za lesene površine kot so pohištvo, lesena stopnišča, parketi, ograje in podobno.


Les kot naravni material je nujno potrebno zaščititi. Izbor ustreznih materialov, to je premazov za zaščito lesa, je velik. Potrebno je le vedeti ali gre za zaščito lesa v notranjih prostorih ali zunaj ter kakšen videz lesa želimo ohraniti ali doseči. Z dobro izbiro premaza, bo naš lahko ostal dolgo časa lepega videza in bo lahko opravljal svojo nalogo v dekorativne ali konstrukcijske namene.Dodaj to stran k tvojm priljubljenim "Social Bookmarking" internetnim stranem

Izdelki po uporabi - Barve za les

Certifikat finančne zanesljivosti

Certifikat finančne zanesljvosti za podjetje SUPERKEM d.o.o.

Pokličite nas

 • maloprodaja
 • 02/420 00 88
 • veleprodaja
 • 02/420 00 89

  Delovni čas

  TRGOVINA
  od ponedeljka do petka 7.00 do 17.00
  sobota 7.30 do 12.00

  Več ...

  Naše slike na Flickr-ju

  www.flickr.com
  superkemsi's items Poglej si
  superkem-ove slike

  superkem.si na Facebook-u

  Prodajamo izdelke

  logotip baumit
  logotip belinka
  logotip caparol
  logotip color
  logotip helios
  logotip jub
  logotip kema
  logotip rofix, roefix, röfix
  logotip schuller
  logotip standox
  logotip wagner

  Iskanje

  Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.

  EU Cookie Directive Module Information