• SUPERKEM d.o.o., prodaja barv, avtolakov, ometov, fasad, mešanje barv za dom, vozila in industrijo

 • Mešalnica barv, avtolakov, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešanje barv

 • Velik izbor različnih barv, ometov in različnih dekorativnih premazov, mešalnica barv

 • Izdelki za dekoracijo CAPAROL - mešalnica barv

Barve za notranje stenske površine - slikopleskar pri deluZidne barve so sestavljene iz veziva, polnila, pigmentov, gostil, omakal, antiplenilcev, konzervansov, posebnih dodatkov in vode ali topila. Ko se barva posuši, voda oz topilo izhlapita in na površini ostane premaz, ki je lahko pralen ali pa odporen na suho brisanje, paropropusten ali ne, gladek ali s strukturo, bel ali barven. Danes se največkrat naroči v naši trgovini mešanje barve po barvnih kartah in te se potem pri nas v mešalnici barv tudi pripravijo v najkrašem možnem času za vašo uporabo.

Za notranje zidove najpogosteje uporabljamo barve na vodni osnovi, medtem, ko se barve na osnovi topil v glavnem uporabljajo za blokado madežev (izliv vode, dimnika ali če so madeži, katere voda topi in s tem povzroči, da ob sušenju vedno znova pridejo na površje).


Najbolj uporabljene so nepralne zidne barve – bele ali barvne (pastelne) barve, s katerimi površino le osvežimo. Madežev ne moremo brisati, ker se barva pod mokro krpo briše s podlage, končni premaz je mat, rahlo strukturen in ga je potrebno večkrat obnavljati.


Naslednja skupina vodnih barv so pralne barve. Lahko jih niansiramo v več tisoč barvnih tonov ( v naši mešalnici barv vam mešamo barve proizvajalcev Jub, Helios, Röfix, Caparol), film je gladek, mat, svilnat ali sijajen in ga lahko brišemo z mokro krpo in blagimi čistili. Taki premazi se redkeje obnavljajo, barve pa so bolj izdatne kot nepralne zidne barve, saj se z isto količino prebarva tudi do 1x več površine in zato niso pretirano dražje. Na te barve lahko uporabljamo tudi različne dekorativne tehnike (kovinski učinki, odtisi spužve, valjčkov,…).


Barve v našem domu izražajo osebnost in okus, vendar je potrebno pri kombiniranju barv upoštevati osnovne zakonitosti, da resnično dosežemo pravo estetsko dovršenost. Barva je najbolj prilagodljiv element v oblikovanju našega doma, saj vam pri nas mešalnica barv omogoča izbiro in mešanje barv v več 1000 barvnih odtenkih, zato je lahko zadnja v vrstnem redu opremljanja prostorov, saj jo lažje prilagajamo k zavesam, tlem, pohištvu,…


Barve poživijo prostore in dajejo dodatno energijo. Narava je barvita, naj bodo takšni tudi notranji prostori.Dodaj to stran k tvojm priljubljenim "Social Bookmarking" internetnim stranem

Izdelki po uporabi - Barve za stene in strope

Certifikat finančne zanesljivosti

Certifikat finančne zanesljvosti za podjetje SUPERKEM d.o.o.

Pokličite nas

 • maloprodaja
 • 02/420 00 88
 • veleprodaja
 • 02/420 00 89

  Delovni čas

  TRGOVINA
  od ponedeljka do petka 7.00 do 17.00
  sobota 7.30 do 12.00

  Več ...

  Naše slike na Flickr-ju

  www.flickr.com
  superkemsi's items Poglej si
  superkem-ove slike

  superkem.si na Facebook-u

  Iskanje

  Mi uporabljamo piškotke, da izboljšujemo našo spletno stran in da izboljšamo delovanje strani, ko jo uporabljate. Da izvete več o piškotkih ki jih uporabljamo in kako jih lahko izbrišete preberite Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.

  EU Cookie Directive Module Information